About

Hands on bottle art
Kleding maken de man. Etiketten maken de fles. Een goed ontworpen etiket kan commercieel succes opleveren, maar is de inhoud het wel waard? Anderszijds, kwaliteit verkoopt zichzelf en heeft dus geen duur jasje nodig. Een combinatie van kwaliteit en uitstraling is het meest ideaal, maar kan maar door weinige worden gecombineerd. Het vastleggen van mijn bevindingen als liefhebber voor wijn is het startpunt geweest van deze site. Het begon met een foto van het etiket en een simpele omschrijving van het product en dit ben ik nu aan het toepassen op diverse producten, zolang het maar in een fles zit.

Sinds augustus 2017 ben ik overgestapt naar een website draaiend op WordPress. Dit werkt makkelijker dan de site offline met Adobe Muse maken. De oude site bevatte honderden flessen dus het werd wel eens tijd voor een update. De oude site is nog te bezoeken: www.oud.znhr.nl

Profiel
In het dagelijks leven beoefen ik het beroep van grafisch vormgeven en video-editor bij een middel-groot reclamebureau in één van de grootste wereldhavensteden op aarde. Dankzij de scheepvaart en transport sector zijn invloeden uit diverse windstreken neergedaalt in deze moderne stad. Ooit hebben de eerste ontdekkingsreizigers, onderzoekers en handelaren vanuit deze stad het ruime sop gekozen om hun horizon te verbreden en hebben dankzij hun ontdekkingen deze stad tot een wereldstad gemaakt. Het ontdekken hoort bij deze stad en vormt gelijk een brug naar mij passie voor ontdekken. Niks is leuker dan bijvoorbeeld een nieuwe fles wijn te openen en je te laten verrassen. Elke fles wordt vanuit een professioneel creatief oogpunt bekeken en beoordeeld, daarna volgt de smaakbeoordeling van een liefhebber. Dit samen maakt het ontdekken naar nieuwe smaken en het zoeken naar mooi ontworpen etiketten een leuk tijdverdrijf. De website is gemaakt als geheugensteun en als persoonlijke database.

Smaak
Alles draait om smaak. De smaak wordt niet alleen bepaald door je smaakpapillen, maar ook door gevoel, zicht, geur en ervaring. Een mooie ambiance kan een positieve invloed hebben op je smaakbeleving, terwijl een vies glas weer een negatieve invloed heeft. Het uiterlijk van de fles of glas zorgt onbewust voor een gevoel, een gevoel dat zich verder uit in je beleving. Daarom wordt bij professionele proeverijen altijd blind geproefd, zonder enige voorkennis en altijd in een neutrale omgeving. Zo kun je het product het beste proeven en tot een objectief oordeel komen. Maar daar doe ik niet aan, want bij mij draait smaak meer om de beleving. Het wordt ook zeker gewaardeerd als om het product een mooi verhaal hangt. Zo geniet je meer van het product.

Disclaimer
Deze website is geen winkel, er wordt niks verkocht en er wordt geen handel gedreven in goederen en/of diensten. De website wordt niet gesponsord door producenten of leveranciers en er is op geen enkele manier een verband tussen de website en de producent van de beschreven producten. De website is onafhankelijk en ontstaan uit de passie voor het product. Heb je vragen of opmerkingen, ontdek je fouten of vind je auteursrechtelijke informatie die verwijderd moeten worden dan kun je dit melden via mail (eelco@znhr.nl).

Het merendeel van de informatie geplaatst op deze site is afkomstig van het etiket, van de websites van de producenten of via de verkoper verkregen. De informatie kan zijn aangepast en/of ingekort zijn waardoor deze niet meer als correct beschouwd kan worden. Overige informatie is gebaseerd op persoonlijke ervaringen en/of fantasieën en kan dus niet als correct beschouwd worden. De inhoud is met grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. De eigenaar is niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/of websites waarnaar wordt verwezen.

Contact
eelco@znhr.nl