Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin

Ik heb Monkey 47 altijd al een mooie fles gevonden. Hij valt altijd op als hij op de plank achter de bar staat. Hij zou in elk cafe moeten staan. De fles oogt alsof er een goedje van de apotheker in zit. En de geschiedenis van Gin leert ons dat Gin vroeger zeker als medicinale drank genuttigd werd. Er zitten immers talrijke kruiden en specerijen in die ook in bekende homeopathische geneesmiddelen zitten. In Monkey 47 zitten 47 ingrediënten en ze hebben de fles afgevuld met een alcoholpercentage van ook maar liefts 47%. Ok, de fles is voor het oog een must have. Maar ook voor de mond is dit een must have Gin. Eén van de beter in de markt en ook gelukkig ook redelijk goed betaalbaar. Let wel op, de fles heeft een inhoud van 500 ml. De Gin is zeer rijk van smaak. Het is voor mij moeilijk om uberhaupt één van de 47 ingrediënten eruit te halen in de smaak, maar de meer geoefende drinker zal ze zeker herkennen. Monkey 47 is niet overdreven kruidig of floraal, hij is gewoon zeer mooi in balans. Veel smaak, geen gekke uitspattingen, nauwkeurig gedistilleerd. Een vaste waarde in m’n drankkast.

Black Forest Distillers – Lossburg – Duitsland – Schwarzwald Dry Gin – ABV 47%

http://www.monkey47.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.