Lösch-Zwerg

 

Kleine Flasche. Freches Bier. Staat er op het etiket. Klein flesje, stout bier? Hmmm. Heeft het kleine manneke misschien wat kruiden in het bier gedaan, want hij is een beetje würzig geworden. En eigenlijk is het bier hierdoor wel lekkerder geworden.De moutsmaak komt duidelijk naar voren, aangevuld met een licht kruidige toets. De hopbellen op het etiket staan er voor de sier denk ik, want echt heel veel invloed hiervan proef ik niet. Er is wel gebruik gemaakt van aromahop, maar welke? Nu vind ik bij Duitse bieren (met name de pilsener en afgeleide hiervan) dat de moutsmaak vaak overheerst en de hop wat naar achteren gedrukt wordt. Maar goed, dit bier is lekker fris en zacht en heeft een miniem zoetje in de afdronk. Een echte pils+.

Privatbrauerei Schimpfle – Gesserthausen – Duitsland – ABV 5,2%

www.brauerei-schimpfle.de