Moretta Covalo

Dit Italiaanse likeur is gebaseerd op een oude recept dat afkomstig uit Fano, Le Marche, Italië. Het drankje is bedacht door lokale zeemanslieden en is nu door Ramon Covalo in samenwerking met Herman Jansen verder ontwikkeld tot dit mooie eindproduct. Maar liefst 3 jaar hebben zij gesleuteld aan dit recept en het resultaat mag er zijn. Ik kreeg het goedje te proeven bij mijn lokale slijterij en ik was meteen verkocht. De fles stond namelijk mooi te pronken bij de toonbank, waar wel vaker klein ingekochte dranken staan, dus ik wist dat dit een eenmalige verkoop zou zijn. Het ontwerp trok mijn aandacht. Zeer minimalistisch, Italiaans, retro en goed verzorgt. Alléén het hartje staat mij niet aan en ik had de fles ook bijna laten staan hierdoor. Gelukkig won mijn nieuwsgierigheid en vroeg ik de verkoopster wat dit was. Na het proeven was ik dus om, who cares about hearts? Het drankje is lekker stroperig en heeft een mooie diep donkere kleur met een fijn gloedje. De smaak is geconcentreerd, zoet met een toets van anijs, butterscotch, vanille en een vleugje melasse. Je mag eigenlijk alles doen met dit drankje. Traditioneel een scheutje bij je espresso bijvoorbeeld, of gewoon on the rocks.

Moretta Covalo, Amsterdam – Herman Jansen Distillery, Schiedam – ABV 24%

https://moretta-covalo.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.