Awesome Autumn Rum Bock

Ook dit jaar wilde ik eigenlijk de herfstbok-grote-marketings-truc-bier-hype aan me voorbij laten gaan, maar bij de plaatselijke super zag ik opeens dit bier van Brouwerij Hoop staan. Het etiket stond mij wel aan en het bier is gebrouwen met rum. Iets wat ik als rum liefhebber wel kan waarderen en waardoor mij nieuwsgierigheid uiteraard alléén maar toeneemt. Ok, hup in de mand dus en nu in het glas. Het is een mooi kanstanjerood bier die vrijwel geen schuimkraag schenkt. Het bier heeft een mooi kruidig karakter met invloeden van caramel, koffie en chocolade waarbij de rum een heerlijke warme gloed toevoegt aan dit bier. Kortom, ik ben blij dat ik dit bier gekocht heb. Heerlijk bier.

Brouwerij Hoop – Zaandijk – Nederland – Bockbier – ABV 6,9% – EBC 58 – EBU 27 – Mout: Munich, Pils, Melanoiden, Dark Crystal, Vienna, Pale, Chocolate – Hop: Magnum, Perle

http://www.brouwerijhoop.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.