Vogelwuid

Craftbeer uit Duitsland, je ziet het nog niet zo veel, maar anders dan de Fransen vind ik het niveau zeer hoog wat deze microbrouwers produceren. En dat vind ik best knap voor een land dat nog erg leunt op traditie. Stap een willekeurige supermarkt binnen en 99% van het bieraanbod is Duits. En waar kun je dan uit kiezen? Weizen, Kölsch, Kellerbier, Pilsener en misschien nog een Schwarzbier maar meer ook niet. Ik ben inmiddels als enkele jaren niet meer in Duitsland geweest, dus misschien is er ook daar wel een revolutie gaande en zijn de schappen inmiddels anders gevuld dan toentertijd. Maar goed, dit bier heb ik online gescoord en ik ben weer enorm verrast door de kwaliteit. Het is een IPA, en ja, iedereen maakt tegenwoordig IPA’s. Maar niet iedereen weet ook een goede IPA te produceren. Hoppebräu heeft met deze Vogelwuid een puik bier op de markt gebracht. Hij heeft een mooie bittere toets, dat mag ook wel als je naar het indrukwekkende rijtje gebruikte hop kijkt. De smaak is romig met tropisch fruit en met een klein citrus bittertje. Een regelrechte aanrader.

Hoppebräu – Waakirchen – Duitsland – IPA – ABV 6,5% – Mout: Pilsener, Carahell, Caraaroma – Hop: Magnum, dt. Cascade, Citra, Callista, Mandarina Bavaria

http://www.hoppenbraeu.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.