Gunnamatta Earl Grey IPA

Ik heb dit bier al eens eerder gedronken, maar dan uit fles. Ik was destijds erg onder de indruk van dit bier. Het bier wordt overigens in Europa gebrouwen en niet in Nieuw Zeeland. Iets met transport. Het bier is een mooie bittere IPA die uiteraard een flinke dosis thee met zich meebrengt. Een prachtige combinatie kan ik zeggen. Thee kan natuurlijk ook aardig bitter zijn, zeker als je het zakje er te lang in laat zitten en een IPA is ook bitter van karakter. Verder heeft het bier een citrustoets met een vleugje perzik en deze gaan over naar een droge afdronk met hoptoets. Er is overigens ook ooit een double versie van dit bier gebrouwen genaamd Royal Tanninbomb, laat jij je theezakje in je glas zitten dan is dit bier meer iets voor jou. Doop je je theezakje driemaal en haal je hem daarna uit je theeglas neem dan deze Gunnamatta.

Yeastie Boys – Nieuw Zeeland – Earl Grey IPA – ABV 6,5% – IBU 52

https://yeastieboys.co.nz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.