Castelain IPA

Brasserie Castelain brouwt een aantal merken waaronder Jade, een biologische pilsener, Ch’ti met diverse Belgische klassiekers en uiteraard ook een gelijknamig product Castelain. Deze bieren zijn wat luxer, want ze dragen namen als Grand Cru, Cuvée Cascade en Fleur de Houblon en ze worden alle drie in matzwarte flessen verkocht. Dit geeft het bier natuurlijk een extra chiquere uitstraling. Voorheen stond op het etiket van de IPA, Fleur de Houblon groot als naam en stond IPA er klein onder vermeld. Maar je ziet dat de populariteit van IPA toeneemt en de brouwers daarop inspelen. Castelain heeft in ieder geval mooi bier gebrouwen, eentje om te onthouden. Want Frankrijk en IPA zijn nog geen dikke vrienden. Al kunnen de microbrouwerij wel degelijk goede IPA brouwen, maar de grotere jongens blijven qua kwaliteit nog even achter. Behalve Castelain dus.

Brasserie Castelain – Benifontaine – Frankrijk – ABV 6,5%

http://brasseriecastelain.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.