Zuiderzeearend

Weizen en IPA is een combinatie die je tegenwoordig wat vaker ziet. Het is een veilige mix van twee bierstijlen.Volgens mij hebben de grote bierjongens deze mix bedacht en het supermarktschap in geschopt als zijnde hip bier. Zij moesten ook mee met de craftbeer trend maar hebben niet genoeg kennis om echt apart bier te brouwen. Dus van een microbrouwerij als Bird en Stijl verwacht je dan geen Weizen IPA. Maar goed, de Weizen IPA van de grote jongens zijn niet heel bijzonder en heb ik wel een keertje geprobeerd (als ze in de bonus zijn). Dus ik was best wel benieuwd wat deze twee brouwerijen ervan gemaakt hadden. Ik moet zeggen dat het een uitstekend bier is geworden. Hij is lekker laag in alcohol, altijd fijn voor een zomersbier, maar dankzij de IPA invloeden krijgt dit bier een mooie hopkick, daarbij zorgt het Weizen gedeelte weer voor een volmondige romige smaak met daarin tropisch fruit die spannend combineert met de citrustoets. Dit is een prima bier, vol van smaak, maar een echte klapper is het net niet.

Bird Brewery + Brouwerij Stijl – Amsterdam + Almere – Noord-Holland + Flevoland – Nederland – Weizen IPA – ABV 5,2%

http://www.birdbrewery.com

http://www.brouwerijstijl.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.