Laika Virgin

Ik kreeg deze zomer een appje met een schap vol bier in een Spaanse winkel. Kies maar, was het bijschrift. Echt nauwkeurig was de foto niet, maar ik herkende wel een space achtig etiket. Doe mij die maar, met als bijschrift ‘IPA all day’. Ik dacht dat het een aap was, maar het bleek dus een hond te zijn. Maar het bier bleek een goede keuze te zijn en niet voor niks 1600 km per auto meegesleurd te zijn. Het is een mooie IPA waarbij de bittere toets vooral opvalt die ingezet wordt door een overload aan grapefruit. Echt heerlijk. Verder wordt hij bijgestaan met een florale toetst die ook iets kruidigs heeft. Kortom, er gebeurd wat in je glas.

La Plaga – La Bisbal d’Empordà – Spanje – IPA – ABV 5,9%

http://www.laplagabeer.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.