Oudt Heyn

Dit bier stond in de opruimingsbak bij m’n plaatselijke grootgrutter. Er stonden een paar flesjes voor een redelijke lange periode, waarop ik toch besloot om er eentje mee te nemen. En nu, maanden later heb ik spijt dat ik ze niet allemaal heb meegenomen. Want dit bier smaakt voortreffelijk. Het is een old ale met een alcoholpercentage van 9%. Heerlijk als het weer wat guurder is, de coltruien weer uit de kast gehaald worden en de open haard aan gaat. Een mooi degustatiebier zou men zeggen. Het bier is fris zuur van smaak met een lange warme afdronk met daarin een kruidige toets.

Brouwerij Hoop – Zaandijk – Nederland – Old Ale – ABV 9,0% – EBC 25 – EBU 60 – Mout: Marris Otter Pale, Carahell, Melanoïde, Zuur – Hop: Willamette, Crystal, Glacier

http://www.brouwerijhoop.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.