Willy Tonka 2.1

De bieren van Brouwerij De Moersleutel blinken uit in smaak en zijn wat mij betreft echte ‘craftbieren’. De twist die ze aan hun bieren geven zijn verrassend en pakken vaak goed uit. Het enige minpunt wat ik altijd heb bij hun bieren is dat ik de laatste slok van uit de fles nooit opdrink. Dit komt omdat de bieren relatief hoog in alcohol zijn en het geen makkelijke wegdrinkers zijn. De inhoud is ook net iets meer dan een standaard flesje. Je zou zeggen, doe niet zo moeilijk en drink je bier op, maar het is me dus meerdere keren overkomen. Niet bewust. De smaak van Willy Tonka 2.1 is als je het etiket goed leest al voor je ingevuld en ze maken het ook waar. Goede stevige koffiesmaak met een flinke dosis vanille. En dit alles dankzij de tonkaboon afkomstig van Zuid-Amerika. De boon heeft echt een grote hoeveelheid coumarine, wat bloedstollingsremmend werkt en mogelijk kankerverwekkende eigenschappen heeft. Gematigd drinken dus. Het bier is lekker, goed op smaak maar valt wel wat zwaar. Ja, de laatste slok heb ik niet genuttigd…

Brouwerij De Moersleutel – Heiloo – Nederland – Tonka, Coffee & Vanilla Imperial Stout – ABV 11% – EBC 190 – IBU 50

http://brouwerijdemoersleutel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.