Barcelona

Een welgewaardeerde collega van mij heeft dit bier zo’n 1400 km meegesleurd vanuit Spanje en wat van ver komt is altijd goed. Niet dat van dichtbij niks lekkers te vinden is, maar die regel gaat dit keer wel op. Het bier is super lekker. Het is een pale ale bomvol smaak. Op het etiket kon ik zo 1-2-3 niet vinden wat voor type bier het was en ik had ook geen zin om direct op google te gaan zoeken naar het antwoord. Ik wilde gewoon genieten van het bier en dat is gelukt. Later ben ik op het internet informatie gaan zoeken en het bleek een pale ale te zijn. Maar blind geproefd zou het ook zo maar een IPA kunnen zijn, laat ik het zo zeggen: ik heb vele IPA’s geproefd die bij lange na niet zo smaakvol en bitter waren als dit bier. En dit terwijl de IBU bij dit bier op 20 blijft steken. Zegt genoeg dus. De smaak bij dit bier is dus mooi bitter met een lekkere hoptoets, maar ook de mout komt mooi naar voren met wat romig tropisch fruit. Het bier is vrij laag in alcohol dus goed doordrinkbaar en ik kan me voorstellen dat dit bier perfect bij de Spaanse keuken past.

Barcelona Beer Company – Barcelona – Spanje – Pale Ale – ABV 5% – IBU 20 – Mout: Pale Ale, Caramunich T2 – Hop: Magnum, Perle, Cascade – Water: Agua de la Font del Regas del Parque Natural del Montseny – Design: Alex Trochut

http://www.barcelonabeercompany.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.