Nonne APA

Het is altijd spannend om een grote fles bier te kopen. Wat als het bier nu tegenvalt? Maar daar aan de andere kant, als je een super lekker bier hebt en je hebt maar een kleine fles dan zou je willen dat je een grote had. Meestal gaat mij voorkeur toch uit naar een 33 en dan koop ik er liefst twee van. Maar in dit geval was alléén 75 voorhanden en gelukkig is het een smaakvol bier. Het bier is vrij machtig, een volkeren boterham, maar dan vloeibaar. De moutsmaak komt mooi naar voren en verveelt niet. Het bier heeft een lichte karamelsmaak met een klein zoetje en in de afdronk komt een licht bittere hoptoets naar voren. Van Brasseurs Savoyards is dit één van m’n favorieten geworden. Toegankelijk bier, veel smaak en mooi in balans.

Brasseurs Savoyards – Alby-sur-Chéran – Haute-Savoie – Frankrijk – American Pale Ale – ABV 6,3%

http://www.bs.fr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.